Städredskap för renrum

När det inte finns något utrymme för misstag förlitar man sig på de bästa. När man måste minimera all risk för förorening kallar man på de tryggaste. Att städa renrum är bland det mest krävande inom branschen, och höga krav svarar man bäst på med överlägsen kvalitet. Runt världen vänder sig renrumsproffsen gång på gång till Vileda Professional då hygien spelar en avgörande roll. 

Vad är renrum?

Renrum, ett så kallat cleanroom eller controlled environment (CE) är utrymmen där mängden partiklar och smuts övervakas väldigt noga. Det finns olika nivåer och klassificeringar av renrum och ju högre klass det handlar om, desto strängare är kraven på renlighet. Definitionen av smuts varierar därmed också från dammpartiklar i de mindre krävande renrummen, till minimala osynliga luftburna partiklar såsom virus i de renrum med högsta krav. 

Vad används renrum till?

Renrum används framför allt inom forskning och tillverkning för att uppnå förhållanden där huvudsakliga verksamheten inte störs eller äventyras av miljöföroreningar. Renrum kan variera i storlek från hela fabriksgolv till små enheter för t.ex. forskningssyfte. Oavsett storlek är det helt avgörande att renlighetskraven uppnås.

Hur städar man renrum?

I de strängaste renrummen uppnås renlighet genom luftfiltrering. I de lägre kategorierna städas renrum med städredskap av högsta kvalitet som möter materialkraven för städning av renrum. Vileda Professional erbjuder ett brett sortiment städredskap, såsom moppar, dukar, skaft, stativ och städvagn som är tillverkade för att klara de tuffaste kraven inom renrumsstädning.