Nordic_SBS_Award2018_Header.jpg

Vuoden ympäristöyritys 2018 -palkinto

Vileda Professional osallistui lokakuun alussa siivousalan Clean & Facility –messuille Tukholmassa. Siivousalan järjestö ”Städbranschen Sverige” jakoi messuilla ensimmäistä kertaa vuoden ympäristöyritys palkinnon – ja Vileda Professional voitti! 

Olemme aina olleet tuotannostamme ylpeitä, mutta juuri nyt olemme erityisen ylpeitä. Arvostamme suuresti sitä, että kaikki työ jota jatkuvasti teemme prosessiemme ja tuotteidemme parantamiseksi saa ansaitsemansa kiitoksen. Pitkäjänteinen ja sitoutunut työnteko ympäristön ja työympäristön hyväksi on äärimmäisen tärkeää, sekä meille että yrityksen omistajille. Perheyrityksenä odotukset meitä kohtaan ovat suuret. Meillä Freudenbergillä omistajat asettavat riman korkeammalle kuin viranomaiset.

Me sijoitamme tulevaisuuteen!
Vileda Professionalille myönnettiin Ruotsissa vuoden ympäristöyritys Wettex-sienipyyhkeen valmistusprosessin optimoinnista. Raati perusteli valintaansa toteamalla, että Wettexin valmistus on raskas ja resursseja kysyvä prosessi, näin ollen ympäristösäästökin on uusien prosessien myötä täysin omaa luokkaansa.

Miten tässä onnistuimme?
  • Yrityksellämme on sisäinen projekti nimeltä ”Zero Waste” johon kuuluu mm. investointeja puuvillan käsittelyyn, mikä on johtanut 30 % alhaisempiin hukka- ja jätemääriin – tällä minimoidaan hiilijalanjälki.
  • Toinen menestyksen tekijä on, että onnistuimme vuonna 2017 (noin vuoden hienosäädön ja optimoinnin jälkeen) saavuttamaan natriumsulfaatin 100% kierrätystehon. Suolaa tarvitaan sillä suola tekee valmiiseen pyyhkeeseen ilmareiät, antaen pyyhkeelle sen korkean imukyvyn.
  • Sienipyyhkeen valmistamiseen tarvitaan paljon energiaa höyryn, kylmyyden ja sähkön muodossa. Tehostustyömme keskiössä on ollut konekäytön optimointi sekä lämpöä kierrättävät toimenpiteet. Alentamalla energiankulutusta lähes 20 % sekä siirtymällä vihreään sähköön, ovat hiilidioksidipäästöt vähentyneen niin että ne lähenevät jo nollaa