Nordic_News_Entrance_oct_2018_Header.jpg

Märkää, kuraa, räntää ja likaa
- sisäänkäynnit ovat koetuksella

Tiesitkö, että tutkimusten mukaan yli 80 % sisätilojen liasta kulkeutuu kiinteistöihin sisäänkäyntien kautta? Tehokas mattoratkaisu kerää vuosittain monta kiloa hiekkaa ja soraa, jotta sinun ei tarvitsisi sitä siivota pois. Säästä siis aikaa ja pintoja - anna mattojen tehdä työ puolestasi. 

Syksystä kevääseen sisäänkäyntimatot ovat koetuksella (Suomen sääolosuhteissa joskus ympäri vuoden). Viimeistään syksyn mukana sateet saapuvat, kastellen jalkakäytävät ja piha-alueet kautta maan. Seuraavaksi talven lumet peittävät maan, ja viimeistään keväällä koko komeus vaihtuu loskaksi. Matalapaineen laadusta riippumatta tietää se hiekkaa, soraa ja pikkukiviä kaikkiin sisäänkäynteihin. Juuri näistä syistä toimiva mattoratkaisu on aivan äärettömän tärkeä, etenkin näillä leveysasteilla. Toimiva tuulikaappi- ja tekstiilitmattoratkaisu estää näet jopa 80 % kengänpohjista kulkeutuvasta irtoliasta päätymästä sisätiloihin.

Oikea tuote jo ensiaskeleista alkaen

Salainen ase siistiin sisäänkäyntiin on siis tehokas mattoratkaisu. Homman juju piilee siinä, että sisäänkäynti osataan hahmotella lika-alueittain – karkeasta irtoliasta hienojakoisempaan. Mitä pidemmälle sisään henkilö kulkee, sitä hienommaksi kengänpohjissa oleva lika näin ollen muuttuu. Karkea irtolika tulisi pyrkiä pysättämään viimeistään tuulikaapissa, ja siitä eteenpäin tulisi minimoida sisätiloihin päätyvä hienojakoinen lika. Jokainen lika-alue vaatii kyseistä likatyyppiä vastaan tehokkaan maton, jotta ratkaisu olisi mahdollisimman kokonaisvaltaisesti tehokas.

Koolla on väliä

Luonnollisestikin on niin, että mitä pidempiä lika-alueista tehdään, sitä tehokkaammin ne keräävät ulkoa tulevaa likaa. Yleisellä tasolla voidaan kuitenkin todeta, että tehokkailla matoilla 6 – 8 askelta riittää poistamaan 80 % kengänpohjissa olevasta liasta. Nyrkkisääntönä tehokkuudessa toimivat myös kolmen metrin lika-alueet, eli 3 – 6 – 9 metriä mattoa. Herkästi likaantuvissa kohteissa, tai haastavien kelien kuukausina, voidaan tehokkuutta helposti lisätä ottamalla käyttöön kolme metriä mattoa lisää.


 

TUULIKAAPPIALUE
Tuulikaappialue sijaitsee välittömästi ulko-ovien jälkeen tai jo ennen niitä. Matot irrottavat kengissä olevan irtolian kuten hiekan, lumen, loskan ja muun karkean aineksen. Alueen on oltava riittävän pitkä, jotta matot ehtivät sitoa tarpeeksi kenkiin tarttunutta likaa.
 
KUIVAUSALUE
Kuivausalueen matot sijoitetaan heti tuulikaapin jälkeen. Matot imevät kosteutta ja sitovat hienojakoista likaa. Mattojen tulee olla sekä kulutusta kestäviä että nopeasti kuivuvia.
 
KULKUALUE
Kulkualue muodostaa yhteyden sisäänkäynnin ja esimerkiksi vastaanoton, hissin tai portaikon välille. Ulkoa kulkeutuvan lian rippeet jäävät kiinni kulkualueen mattoihin.
Kulkualueen mattojen on oltava kestäviä, sillä alueella liikkuu paljon ihmisiä.
 
Suosittelemme:
V-Mat / V-Mat Duo
Suosittelemme:
V-Mat Duo / T-Mat Smart
Suosittelemme:
T-Mat Smart