MicrosoftTeams-image-96-.png

FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS OSTAA VERMOPIN

  • Vermopista tulee osa Freudenbergia
  • Yrityskauppa vahvistaa Professional-siivousliiketoiminnan kasvua

Aqusision_vermop_1.jpg

Weinheim, 11.7.2023
Freudenberg Home and Cleaning Solutions, ammattikäyttöön tarkoitettujen siivousratkaisujen ja innovatiivisten järjestelmien kansainvälinen markkinajohtaja sekä Vileda Professional -brändin takana oleva yhtiö, on ostanut Vermopin 10. heinäkuuta 2023. Hankintasopimus allekirjoitettiin 17. toukokuuta 2023. Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan. Vermop, jolla on lähes 330 työntekijää, tarjoaa siivousalan ammattilaisille modulaarisia siivousjärjestelmiä ja -tuotteita, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa markkinoilla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Gilchingissä lähellä Müncheniä ja tuotantolaitokset Wertheimissa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Yhtiön toimintakulttuuri on erittäin asiakaslähtöistä ja innovatiivista. Vermopin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 46 miljoonaa euroa.

Vahva kansallinen toimija

Freudenberg Home and Cleaning Solutions, jonka pääkonttori sijaitsee Weinheimissa, Saksassa, on yksi maailmanlaajuisesti toimivan Freudenberg-konsernin yhdestätoista osastosta.

Karin_Overbeck.jpg

"Olemme iloisia siitä, että tämän yrityskaupan ansiosta voimme jatkaa menestyksekkäästi sekä kansallista ja kansainvälistä kasvustrategiaamme ja pääsemme hyödyntämään uusia mahdollisuuksia", sanoo Karin Overbeck, Freudenberg Home and Cleaning Solutionsin toimitusjohtaja.

Isabel_Merkel.jpg

"Täydennämme toisiamme täydellisesti fokuksemme osalta, mikä luo Saksan markkinoille vahvan kansallisen toimijan, jolla on erittäin hyvät kansainväliset näkymät", selventää Vileda Professionalin johtaja Isabel Merkel.
Vermopbrändin täydellinen integrointi yhtiöön on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden aikana.

Vileda Professionalista
Vileda Professional tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja järjestelmiä ammattimaiseen siivoukseen esimerkiksi palveluliikkeissä, terveydenhuollossa, puhdastiloissa ja hotelli-, ravintola- ja cateringalalla. Erinomaisilla ekologisilla ominaisuuksilla varustetut, kestävät siivousratkaisut ovat valikoiman keskeinen osa. Vileda Professionalilla on tytäryhtiö lähes jokaisessa Euroopan maassa, jota täydentää lisäksi laaja myyntiedustajien verkosto, joten yhtiö myy tuotteita maailmanlaajuisesti. Vileda Professional työllistää hieman alle 350 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli hieman alle 173 miljoonaa euroa. Vileda Professional on Freudenberg Home and Cleaning Solutions -yhtiön osasto.

Freudenberg Home and Cleaning Solutionista
Freudenberg Home and Cleaning Solutions on johtava maailmanlaajuinen puhdistusalan
merkkituotteiden sekä kotitalous- ja pyykinhoitotuotteiden toimittaja, jonka edistykselliset ratkaisut helpottavat miljoonien kuluttajien elämää kaikkialla maailmassa. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu tuotemerkkejä kuten Vileda®, Vileda Professional®, O'Cedar®, Oates®, Gimi®, Gala®, Wettex® ja Marigold®. Yhtiöllä on johtava markkina-asema lähes kaikissa maissa, joissa se toimii, ja sen liikevaihto oli yli 1,2 miljardia euroa vuonna 2022. Lisäksi yhtiö työllisti noin 3 300 henkilöä. Uudet, tehokkaat tuotteet ja jakelukanavat, tekniset innovaatiot ja vahva asiakaslähtöisyys ovat olleet yhtiön keskeisiä menestystekijöitä jo vuosien ajan. Niitä tukevat laaja kansainvälinen markkina- ja asiakastutkimus, innovaatiokeskukset ja tuotantolaitokset eri puolilla maailmaa sekä yli 35 maassa toimiva jakeluverkosto.

Vermopista
Vuonna 1927 perustettu Vermop on nykyään kansainvälinen yhtiö, jonka kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu ammattikäyttöön suunnattuja siivouslaitteita, -järjestelmiä. Maaliskuusta 2020 lähtien tähän tuoteportfolioon on kuulunut myös HEFTER Cleantech GmbH:n siivouskoneiden valikoima. Vermopin pääkonttori sijaitsee Gilchingissä lähellä Müncheniä ja tuotantolaitokset Wertheimissa Baden-Württembergissä, Saksassa. Vermop työllistää lähes 330 henkilöä, sillä on myyntikonttoreita 10 Euroopan maassa ja vuonna 2022 yhtiön sen liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa. Yhtiön menestystekijöitä ovat aktiivinen innovointi, erittäin korkealuokkainen asiakaspalvelu sekä tarjottujen ratkaisujen toiminnallisuus, tehokkuus, luotettavuus ja ergonomisuus. Tuleva yhteistyö Vileda Professionalin kanssa tekee Freudenberg Home and Cleaning Solutionsista vahvan kansallisen toimijan ammattisiivouksen alalla.

Yhteystiedot lehdistölle:
Robin Dyck (lehdistö- ja viestintävastaava):
fhcs-communication@fhp-ww.com