Salo_aerial_1.jpg

SWEP – Laatua Suomesta jo vuodesta 1977

Yritystoiminnan taustoista

Monissa historiankirjoissa Swepin perustamisvuotena mainitaan 1967. Vaikka näin onkin, pidämme itse vuotta 1977 kaikkein merkittävimpänä. Se lasketaan nimittäin vuodeksi, jolloin Swep Oy:n ammattisiivousvälineiden valmistus käynnistyi toden teolla. Silloiset omistajat, veljekset Aaro - ja Ahti Heinonen, olivat alalla todellisia visionäärejä, sillä he ymmärsivät jo tuolloin, että ergonomian, tehokkuuden ja laadun kysyntä tulee siivousalalla kasvamaan kasvamistaan. 

Vuonna 1990 tuotanto siirrettiin Joensuunkadulla sijaitsevaan tehtaaseen Salossa. Niihin samoihin tiloihin, joissa huippulaadukkaiden ammattisiivousvälineiden innovatiivinen valmistus jatkuu yhä tänäkin päivänä. 

Vuonna 1999 koitti uusi aika, kun saksalainen perheyhtiö Freudenberg hankki Swep Oy:n lujittamaan ammattisiivousosaamistaan, näin Swepistä tuli osa Vileda Professionalia. Vuosia on vierähtänyt, ja teknologia on kehittynyt aivan valtavasti, mutta periaatteista ja filosofiasta ei ole yli 40-vuotisen matkan varrella tingitty yhtään. Suomen Salossa raudanlujat ammattilaisemme valmistavat edelleen tarmolla ja tarkkuudella siivousvälineitä, jotka ovat ergonomisuudestaan, tehokkuudestaan ja laadustaan tunnettuja.

Haluatko kurkistaa tuotantokulissien taakse? Katso Salon tuotantolaitoksen esittelyvideo.

Videoon pääset klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Innovaatioiden sävyttämiä vuosikymmeniä

Vuosi 1983 oli käänteentekevä paitsi Swepille, myös koko siivousalalle. Se oli nimittäin vuosi jolloin High Speed –järjestelmä esiteltiin ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle. Tämän uuden innovaation avaintekijöitä olivat levykehys sekä taskumoppi. Uuden järjestelmän ajatuksena oli, että perinteisen mopin, sangon ja puristimen sijaan siivooja kantaisi mukanaan tarvittavan määrän vaihdettavia moppeja, joihin kosteus oli lisätty ennen siivoustyön aloittamista. Järjestelmä otti nopeasti tuulta purjeisiin, sillä sen todettiin olevan monin kerroin hygieenisempi, ergonomisempi, tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi kuin perinteinen moppi ja sanko. Järjestelmä tunnetaan nykyään yleisnimityksellä esivalmisteltu siivous, ja se toimii edelleen ammattimaisen siivouksen tunnusmerkkinä ja kulmakivenä.

Uusi ulottuvuus siivouksen tehokkuuteen saatiin 1990-luvulla kun mikrokuidut alkoivat löytää tiensä siivoustekstiileihin. Mikrokuitupyyhkeet olivat ensimmäisiä mikrokuituisia siivoustekstiilejä, ensimmäinen mikrokuituinen Swep-moppi oli vuonna 1997 lanseerattu Swep Micromop. Tehokkuuden seuraava mullistava virstanpylväs koitti 2005, kun ensimmäiset kaksipuoliset Swep Duo -mopit näkivät Salon tehtaallamme päivänvalon. Kaksipuolisella mopilla pystyttiin vähentämään ympäristökuormitusta entisestään, ja samalla tuplaamaan mopin kapasiteetti ja tehokkuus.

Swep_Suomi_historia
High Speed järjestelmä 1980-luvun alku Swep High Speed MicroTech (ensimmäinen mikrokuituinen lankamoppi) 2003  Swep Duo system 2005

Vuosi 2005 oli Salossa mullistusten vuosi, paitsi ensimmäisen kaksipuolisen Duo-mopin lanseerauksen-, myös ensimmäisen puhdastilamopin, MicronSwepin, lanseerauksen vuoksi. 

Puhdastilat ovat kontrolloituja tiloja, joita suojellaan hyvin tarkkaan erilaisilta epäpuhtauksilta. Tällaisissa tiloissa pienimmätkin epäpuhtaudet voivat pahimmillaan aiheuttaa suurta tuhoa. On siis sanomattakin selvää, että puhdastiloissa suoritettava siivoustyö asettaa kovia vaatimuksia niissä käytettäville välineille. 

Salon tuotantolaitoksessa valmistettavat puhdastilamopit ovat lyömättömillä ominaisuuksillaan niittäneet puhdastilamainetta maailman joka kolkassa. Ei siis ole ihme, että MicronSwep ja MicroControl puhdastilamoppeja viedään jatkuvasti Salosta ympäri koko maailmaa, vastaamaan huipputeollisuuden vaativien tuotantotilojen siivouksen tarpeisiin.

MicronSwep Duo- & MicroControl mopit puhdastilatyössä

Katse tulevaisuuteen - perinteitä kunnioittaen

Uusinta teknologiaa hyödyntäen, ja parhaita valikoituja raaka-aineita käyttäen, valmistuu Salon tuotantolaitoksella nykyään yhteensä noin 140 eri Swep-tuotetta. Vuosittain näitä tuotteita viedään yli 1,5 miljoonaa kappaletta, yli 20 eri maahan.

Salon tuotantolaitos on paikka, jossa huippuammattilaisten käsityötaidot ja tehokkaat automatisoidut prosessit kohtaavat, jatkuvaa tuotekehitystä ja laadun varmistusta unohtamatta. Kun nämä tekijät yhdistyvät saman katon alla, syntyy tuotteita jotka hipovat ammattisiivouksellista täydellisyyttä. Sellaisia tuotteita, joista huokuu samat ihanteet joihin Swepillä on pyritty jo yli 40 vuoden ajan - ergonomia, tehokkuus ja ylivertainen laatu.

Laadun lisäksi myös ympäristöystävällisyys, sekä kestävä kehitys, on kautta aikain ollut lähellä sydäntämme. Tästä kielii mm. se tosiasia, että jokaiselle Salon tuotantolaitoksella valmistetulle mikrokuitumopille (puhdastilamoppeja lukuun ottamatta) on tunnustuksena ympäristöystävällisyydestä myönnetty Joutsenmerkki.