swep economy banner medium 72.jpg

Taloudelliset siivousvälineet

Oletko koskaan tullut miettineeksi että halpa ei välttämättä ole sama kuin taloudellinen? Panostamalla korkealaatuisiin siivousvälineisiin saatat tehdä hieman suuremman alkuinvestoinnin, mutta se maksaa itsensä pian takaisin korkojen kera kaikilla osa-alueilla! 

Siivousvälinehankinnoista puhuttaessa mikrokuitutekstiilit, kuten lattiamopit ja mikrokuitupyyhkeet ovat tuiki tärkeä aihepiiri, ja merkittävä investoinnin kohde. Moppi- sekä muita siivousvälinehankintoja tehdessä on kuitenkin tärkeä välttää yleiset taloudellisen siivouksen sudenkuopat 🐺 ja ymmärtää mitä hintalapun taakse kätkeytyy. Tällä sivulla käymme läpi muutamia yleisiä harhaluuloja, ja kerromme miten siivousvälinehankintoja tulisi miettiä pitkällä tähtäimellä.

Ennen kuin päästetään sudet irti, on välttämätöntä pureskella yksi avainasemassa oleva käsite auki, tämä käsite on liankantokapasiteetti.

👉 Jokaisessa siivoustekstiilissä on eri liankantokapasiteetti. Tällä tarkoitetaan kuinka paljon kyseisellä siivoustekstiilillä, eli esim. mopilla, voi siivota, ennen kuin se on ”täynnä”. Kun tekstiili on täynnä se ei enää poista likaa, vaan levittää sitä.

👉 Siivoustekstiilin liankantokapasiteettiin vaikuttaa moni asia, kuten esim. valmistuksessa käytetyt raaka-aineet, tuotteen fyysinen koko, kosteudenluopumisominaisuus, mikrokuidun määrällinen osuus ja -hienous sekä yleinen laatu. Tämän sisäistäminen ja kapasiteetin merkityksen ymmärtäminen on ensimmäinen askel kohti taloudellisempaa siivousta.

🐺 Sudenkuoppa #1 : Riittoisuus

”Moppi kuin moppi, yhtä paljon niillä kaikilla siivoaa"

Väite siitä että välineellä kuin välineellä pääsee yhtä pitkälle ei pidä alkuunkaan paikkansa, sillä suuremman liankantokapasiteetin tuotteella siivoat suuremman alueen ennen kuin se on vaihdettava puhtaaseen. Tämä vähentää siivoustekstiilin vaihtokertoja siivoustyön aikana, mikä nopeuttaa ja jouhevoittaa työtä säästäen aikaa ja vaivaa. Kun käytössä on tehokas mikrokuitu vähentää tämä omalta osaltaan myös kemikaalien ja veden tarvetta, sillä laadukas mikrokuitu voi toimia jopa kuivana tai hyvin pienellä määrällä vettä.

🐺 Sudenkuoppa #2 : Hankintamäärät

”Yhtä paljon noita kaikkia pitää kuitenkin hankkia”

Yleinen harhaluulo on, että kaikki siivousvälineet ovat kutakuinkin samanlaisia. Tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä kuten olemme jo huomanneet, on liankantokapasiteetilla aivan ratkaiseva merkitys. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Swep Duo Pro moppeja, joiden kaksipuoleisuus tarkoittaa, että saat kaksi moppia yhdessä! Käytännössä tämä näkyy niin, että esim. 65 cm leveässä kaksipuoleisessa Swep Duo Pro mopissa on yhteensä huimat 130 cm moppipintaa, samalla kun siinä on perinteisen yksipuoleisen mopin liikuteltavuus. Nämä ominaisuudet pienentävät huomattavasti alkuinvestointia, sillä oikeantyyppiset välineet ja hyvä laatu korvaavat määrän.

🐺 Sudenkuoppa #3 : Välineiden pesu / huolto

”Väline kuin väline, yhtä paljon niitä kaikkia pitää pestä”

Siivoustyön pesu- ja huoltoprosessi on merkittävä tekijä siivoustyön taloudellisessa kokonaiskuvassa. On helppo ajatella yhteen koneelliseen mahtuvien siivoustekstiilien kappalemääriä ja laskea huoltokustannukset sen perusteella. Mutta jos ajatus viedään hieman pidemmälle tulet huomaamaan, että kapasiteetilla on tässäkin suuri merkitys. Yhteen koneelliseen mahtuvien tekstiilien lukumäärän sijaan olisi syytä ajatella kuinka monta m2 puhdistustehoa pestään yhdessä koneellisessa? Jälleen kerran suuren kapasiteetin tuotteet tuovat säästöjä, sillä kun käytössä on laadukkaat siivoustekstiilit, tulee yhdessä koneellisessa pestyä enemmän m2 puhdistustehoa. Tämä tarkoittaa vähemmän pesukertoja, vähemmän vettä ja pesuainetta, pienempää sähkönkulutusta sekä nopeampaa ja jouhevampaa huoltoprosessia.

🐺 Sudenkuoppa #4 : Kestävyys

”Yhtä nopeasti ne kaikki kuitenkin kuluu”

Viimeinen sudenkuoppa liittyy vahvasti tuotteiden valmistuksessa käytettyihin raaka-aineisiin sekä tuotteen yleiseen laatuun. Jokaisella siivoustekstiilillä on oma elinkaarensa, ja tuotteiden kestävyyksissä on valtavia eroja. Käytännössä tämä kestävyys mitataan siivoustekstiileissä pesukertoina, ja kun tuotteessa lukee Vileda Professional voit olla varma, että käytössäsi on markkinoiden kestävin tuote. Useiden mikrokuitupyyhkeiden, kuten mm. r-MicronQuickin, on pesutesteissä todettu kestävän jopa 500 pesukertaa. Swep Duo Pro -moppien on puolestaan todettu kestävän jopa 1000 pesukertaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun panostat laadukkaaseen siivoustekstiiliin se kestää käytössä vuosikausia ennen kuin se tulee elinkaarensa päähän, ja tämä jos mikä tuo pitkässä juoksussa huimia säästöjä.

💰 Ratkaisu : Panosta laatuun, se kannattaa!

Kun siivousta ajatellaan kokonaisvaltaisesti käy pian selväksi, että laadukkaat siivousvälineet maksavat itsensä nopeasti takaisin. Laadukkaat siivousvälineet tuovat säästöjä kautta linjan, niin hankinnassa, kuin myös käytössä ja pesussa. Valitsemalla kestävät ja laadukkaat Vileda Professional siivousvälineet vältät sudenkuopat ja säästät aikaa, vaivaa sekä tietysti rahaa.

Tiesitkö?
Meillä koulutus kuuluu hintaan! Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten,
ja kouluttavat sinua ilmaiseksi tuotteidemme oikeaoppiseen käyttöön.

Tiesitkö?
Meillä koulutus kuuluu hintaan! Asiantuntijamme ovat täällä sinua varten,
ja kouluttavat sinua ilmaiseksi tuotteidemme oikeaoppiseen käyttöön.

Ota yhteyttä meihin niin autamme sinua onnistumaan!  
Vileda Professional kehittää ja valmistaa siivousvälineitä ammattikäyttöön. Alalla meidät tunnetaan vastuullisen ja laatutietoisen ammattilaisen valintana.
Tuotteemme ovat saatavilla
siivousalan tukkuliikkeistä kautta maan.