VP_Sus_foot_1920x550.jpg

Hiilijalanjälki – pienennetään sitä

Vileda Professional on aina pyrkinyt tarjoamaan asiakkailleen tuotteita, joiden tehokkuus ja laatu ovat alan ehdotonta kärkeä. Tämän lisäksi olemme aina panostaneet tuotteidemme hiilijalanjäljen minimointiin. Toimenpiteet hiilijalanjäljen ympärillä liittyvät raaka-aineisiin, valmistukseen, pakkauksiin, kuljetukseen sekä elinkaarensa päässä olevien tuotteiden kierrätykseen.

Näin pienennämme hiilijalanjälkeä:

Raaka-aineet

VP_Sus_origo_305x305.jpg

Raaka-aineet

Viimeisin vaunumallistomme Origo 2, on omaa luokkaansa, kun haetaan designia, muokattavuutta ja täysin lukittavan siivousvaunun tuomaa turvallisuutta. Origo 2 vaunuissa käytettävät sangot, moppilaatikot, säilytyslaatikot ja tarvikehyllyt on valmistettu 50% kierrätetyistä raaka-aineista. Näille lisävarusteille onkin siksi myönnetty arvostettu Plastica Seconda Vita -sertifikaatti.

Tuotekehitys Vileda Professionalilla ei seisahdu ikinä, voit olla luottavaisin mielin, sillä työn alla on jatkuvasti uutuuksia, joiden raaka-aineiden hiilijalanjälki on lähestulkoon olematon!

Valmistus

VP_Sus_manu_305x305.jpg

Valmistus

Lukuisat Vileda Professionalin Swep mopeista ja mikrokuitupyyhkeistä ovat tunnustuksena ympäristöystävällisyydestään saaneet Joutsenmerkin. Joutsenmerkistä tiedät, että valmistuksessa käytetyt raaka-aineet, ja tuotantoprosessit, noudattavat kestävän kehityksen periaatteitta.

Swep moppien ohella huippulaatua ja erinomaista kestävyyttä tarjoavat myös mm. Evolon® tekstiilit, joita käytetään mm. MicronQuick-mikrokuitupyyhkeissä. Evolon® tekstiilit tuottavat näin ollen huomattavasti vähemmän jätettä, kuin monet muut kilpailevat vaihtoehdot. Mikrofilamenttien tuottamiseen ei myöskään käytetä liuottimia, eikä Evolon®-valmistusprosessissa käytetä kemiallisia sideaineita. 

Pakkaukset

VP_Sus_pack_305x305.jpg

Pakkaukset

Monet tuotteistamme eivät sisällä lainkaan lisäpakkauksia. Swep mopit ovat tästä erinomainen esimerkki, sillä mopit pakataan sellaisinaan suoraan pahvilaatikoihin, jotka on valmistettu >90% kierrätetystä paperista.

Tämän lisäksi monet pakkauksistamme ovat monipakkauksia, kuten esim. mikrokuitupyyhkeet, joista suurin osa toimitetaan 5 kpl. pusseissa. Tämän avulla olemme pystyneet entisestään vähentämään pakkausmateriaalin määrää, tarjoten kuitenkin samalla asiakkaillemme fiksun ja helposti käsiteltävän pakkauskoon.

Pitkän aikavälin tähtäimemme on, vuoteen 2025 mennessä, pakata kaikki tuotteemme kierrätettäviin, uusiokäytettäviin, tai biohajoaviin/kompostoitaviin pakkauksiin.

Käytetyn tuotteen kierrättäminen

VP_Sus_end_305x305.jpg

Käytetyn tuotteen kierrättäminen

Ammattisiivousvälineet ovat todella kovassa käytössä, ja vaikka Vileda Professional tarjoaakin kestävyydeltään johtavia siivousvälineratkaisuja, niin joskus näidenkin on tultava elinkaarensa päähän. Vaikka moni ei tähän kiinnitä suunnitteluvaiheessa huomiota, niin meille se on olennainen osa tuotteen elinkaarisuunnittelua (Life Cycle Assessment - LCA), joka tehdään valtaosalle tuotekategorioistamme. Emme myöskään sulje silmämme tosiasialta, että monen tuotteemme kanssa on niiden elinkaaren aikana saatettu käyttää voimakkaita kemikaaleja, siksi ohjeistamme aina asiakkaitamme huomiomaan myös tämän tuotteidemme kierrätysvaiheessa. Turvallisesti puhdistetut siivoustekstiilit ja -välineet ovat kuitenkin täysin kierrätyskelpoisia. Tässä muutama toimenpide, jonka olemme tehneet helpottaaksemme tuotteidemme kierrätystä:
  • Vileda Professional sienipyyhkeet ovat täysin biohajoavia, sillä ne on valmistettu 100% puu- ja puuvillapohjaisesta selluloosasta.
  • Monet tuotteistamme on valmistettu yhdestä pääraaka-aineesta, tai on helposti purettavissa eri raaka-ainekategorioihin, näin ollen ne ovat suoraan valmiita kierrätykseen, ja voivat pian aloittaa uuden elämän uutena tuotteena.

Sertifioitua vastuullisuutta

VP_Sus_plastica_305x305.jpg

Sertifioitua vastuullisuutta

Kaikki antrasiitinharmaat Vileda Professional Origo 2 sangot ja laatikot ovat saaneet “Plastica Seconda Vita”-sertifikaatin, tunnustuksena siitä, että ne on valmistettu 50 % kierrätetystä muovistac.

”Plastica Seconda Vita” on italialainen ympäristömerkki, ja Euroopan ensimmäinen, joka sertifioi kuluttajakäytöstä kerätyn muovijätteen uusiokäyttöä raaka-aineena. Plastica Seconda Vita takaa, paitsi kierrätysmuovin käytön raaka-aineena, myös kierrätysmuovin jäljitettävyyden.

Joutsenmerkki

A swan logo on a green background symbolises eco-friendly mops and other sustainable cleaning products.

Joutsenmerkki

Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki, eli Joutsenmerkki on ollut olemassa jo vuodesta 1989. Siitä lähtien se on ollut Pohjoismaiden johtava ympäristöystävällisyyden tae. Valitsemalla Joutsenmerkityn tuotteen, saat loistavien tuoteominaisuuksien lisäksi kaupan päälle johtavan ympäristömerkin antaman mielenrauhan. Vileda Professional on tehnyt yhteistyötä Joutsenmerkin kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan, ja matkan varrelle on mahtunut yli 60 Joutsenmerkittyä tuotetta! Näistä n. 40 on tällä hetkellä mukana tuotevalikoimassa.

Ensimmäinen Joutsenmerkki myönnettiin Vileda Professional tuotteelle jo 2009, ei siis ole ihme, että valikoimaan on ehtinyt tulla muutoksia. Se ei kuitenkaan vähennä valikoimasta poistuneiden Joutsenmerkittyjen tuotteiden ympäristöystävällisyyttä, vaan tarkoittaa vain, että alkuperäiset Joutsenmerkityt tuotteet on sittemmin korvattu teknisiltä ominaisuuksiltaan paremmilla Joutsenmerkityillä tuotteilla. Nämä seikat huomioiden ei siis liene mikään yllätys, että tarkoitus on jatkossakin kasvattaa joutsenperhettämme entistä suuremmaksi!